...nappasin mukaan alakerrassa lojuneen Terrie Sandelinin kirjan, joka oli alkukesästä mukanani matkalukemisena:

1311951101_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja niinhän siinä tietysti kävi, että kun pääsin yläkertaan ompelupaikalleni, UFO-laatikko jäi avaamatta satuttuani vilkaisemaan kirjan sisältöä taas kertaalleen.

Valitsin helpommasta päästä olevan mallin, joka on muunnelma mallista "matkasta maailman ympäri". Ohjeessa todettiin optimistisesti, että mallin tekemiseen kuluisi 2,5 tuntia, mutta minulta vierähti kyllä kolminkertainen aika, ennen kuin projektini oli näin pitkällä:

1311951122_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Se on tehty tuuma x tuuman neliöistä, ja kuvassa valmiina olevan neliön koko on 17 x 17 cm. Jokainen pikkuneliö on leikattu erikseen (169 kpl!), ja kokoamisessa on käytetty apuna paperipohjaa, jonka sai kopioitua kirjassa olevalta malliarkilta. Kokeilin paperina tällä kertaa Siipalta aikanaan ylimääräiseksi jäänyttä, rakennuspiirustuksissa käytettävää kuultopaperia. Se oli kyllä vähän jäykkää, mutta etuna on sen hyvä läpinäkyvyys, helppo revittävyys ja taitteiden terävyys tilkkurivejä yhdistettäessä. Leikkasin paperista A4-kokoisia arkkeja, ja ne menivät printteristä läpi ongelmitta ja mustekin kiinnittyi paperiin eikä levinnyt tai sotannut silittäessäkään.

Lisäksi kirjan tekniikassa käytetään apuna liimaa, jolla tilkut kiinnitetään toisiinsa ja paperipohjaan ennen ompelua, ja se muodostui ainakin tässä harjoituskappaleessa suurimmaksi "ongelmaksi". Paperi ei nimittäin irronnut liimastiplujen kohdalta ennen kuin kastelin koko työn perusteellisesti. Lienenkö käyttänyt liikaa liimaa, vai aiheuttiko silittäminen liiman juuttumisen niin tiukkaan - en tiedä.

Kuva ei ole kovin laadukas, mutta en laiskuuttani jaksanut hakea parempia valaistusoloja: sisällä oli liian pimeää ja ulkona liian valoisaa.

************************

... I grabbed with me the Terrie Sandelin book from living room to take it back to the sewing corner. An obviously I never opened the UFO drawer but had a glimpse into the book and was hooked. I saw a modified trip around the world pattern which was relatively easy, since it is sewn from one inch squares so no template was needed to cut them (169 pcs!). The book optimistically claims that it takes 2,5 hours to finish the project, but I think I used at least three times that much. The finished size of my block is 17 x 17 cm.

The block is sewn with paper in the back, and this time I used some special paper from my DH: it is normally used for building plans etc. and it is good for this purpose since it is highly transparent, easy to tear and forms crisp folds that are needed when combining pieced strips. This technique also uses glue to fasten the patches to each other and to the paper base. And the glue was the one causing me the biggest problems when removing the paper: it wouldn't go off until I wet the whole project and soaked it properly. I don't know if I  used too much glue or if ironing the on the glue areas made them stuck to the fabric and the paper...