... että kaapissa on ufoja vaikka kuinka, ja että eilisen ja tämän illan olisi voinut käyttää johonkin niistä. Mutta ompelupöytää siivotessa sieltä paljastuivat taas kerran 5-tuumaiset neliöpaketit, joita joskus tuli tilattua - charm packeiksi niitä kaiketi rapakon takana kutsutaan. Ja siihen kun yhdistyi mielen pohjalla muhinut halu kokeilla Blokkisiskojen sivuilla ihailemaani tuulimyllymallia, ja talteen otettu linkki sivuille, joilta löytyi mallineen kaava - niin tässä on tulos. Ensin ompelin tällaisen 5 x 6 neliön ruudukon, ja siihen lisäsin 3" leveät reunakaitaleet.

1300225249_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sitten tuota sopivasti leikeltiin mallineen avulla, jolloin syntyi tällainen 6 x 7 blokin ryhmitelmä:

1300225205_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nämä sitten yhdistettiin ensin vaakariveiksi ja sitten rivit toisiinsa, jolloin asetelma kutistui saumanvarojen verran pienemmäksi.

1300225294_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mallineen kanssa oli kyllä taistelua, kun ryhdyin sitä pienentämään. Tarvittiin ensiksi Siippa toteamaan, että olin pienentänyt sen väärällä tavalla. Hän skannasi sen viimein koneelle ja pienensi sen tarvittavaan kokoon. Mutta senkään jälkeen se ei "istunut" oikealla tavalla neliöiden saumoihin, joten lopulta itse siirsin vielä leikkausviivoja 1/8", jottei tarvinnut ruveta ompelemaan työhön uusia reunakaitaleita. En ole vieläkään ihan tyytyväinen, tuulimyllyjen siivet eivät ole aivan samanmuotoisia, mutta muuten työ näyttää ihan kelvolliselta. Saumojen kohdistaminen oli todella helppoa, koska neliöiden reunat eivät ole lankasuoria, mutta eivät toisaalta veny liikaa kun eivät ole ihan täysvinoja.

Mitähän tästä sitten tulisi? Ja vielä jäi jäljelle se toinen charm pack...

***********************************

... I have enough ufos in my cupboard so it would be quite appropriate to use yesterday evening and this evening to try and get some of them finished. But as I was organizing my sewing table I came across two charm packs that I ordered some time ago, but haven't quite figured out what to do with them. This combined with the desire to try a different windmill pattern and a web link providing it, lead to this result.

First I sewed a grid of 5 x 6 squares together, then some cutting with the pattern and I ended with 6 x 7 blocks that I sewed together row by row.

I wonder what I'll do with it? And I still have the other charm pack left...