Vaikken uudenvuoden lupauksia ole tehnytkään, niin lunastettavana on viime vuoden puolella annettuja ompelulupauksia. Yksi niistä oli Kuopukselle lupaamani kassi, johon ostin kankaan jo Päivölän tilkkukurssille mennessäni, mutta joka ei sittemmin ole edistynyt. Nyt oli sen urakan vuoro, joten tämä viikonloppu kului sen parissa.

Ei kassiin toki niin paljon aikaa olisi mennyt, mutta Henning Mankell piteli minua vielä tänään aamupäivälläkin tiukasti otteessaan - sekin ostos, jonka olin tehnyt aikaa sitten ruotsinkielen taitoani verrytelläkseni, ja viime viikonloppuna siihen tartuin kohtalokkain seurauksin... En tiedä kirjan suomenkielistä nimeä, ruotsiksi se on "Kinesen", ja tuntuisi, että se olisi saanut suoran suomennoksen nimekseen eli "Kiinalainen", mutta varma en ole asiasta. Se ei ole Wallander-dekkari, mutta todella hyvä, ruotsalaislehdistön arvostelujen mukaan paras Mankellin dekkari 15 vuoteen. Eikä se kyllä pettänyt lukijaansa - millään ei olisi kirjaa malttanut laskea käsistään, ja aina siihen tarttui, kun tuli pienikin vapaa hetki.

Kirjan takakansi tuli vihdoin vastaan - ja kassikin sentään valmistui.

 1296414312_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1296414343_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1296414367_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1296414513_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Malli kassiin oli McCalls Quilting -lehdessä viime kesänä, ja siinä se oli toteutettu kauniista kukikkaasta kankaasta. Kuopukselle lähestulkoon kaiken piti kuitenkin olla mustaa: päällikangas on puuvillatwilliä ja vuori huuto.netistä goottiompelijalta huudettuja satiinipaloja, välissä on twilliin applikaatioharsolla ja suorillta tikkauksilla kiinnitetty tukihuopa. Kassin sisälle tein neljä taskua ja pohjalla on tukena satiinilla verhottu pahvilevy. Nahkasangat on tilattu saksalaisesta nettikaupasta, ja siniset kaitaleet ovat tilkkukangasjämiä kätköistäni.

Kassin omistaja on tuotokseeni erittäin tyytyväinen: sopii kuulema todella hyvin toukokuussa tapahtuvalle Berliinin shoppailumatkalle...

*************************************

Eventhough I didn't make any new year's resolutions, I do have some sewing commitments from last year that I have to fulfill asap. One ot them was a city bag that our Lastborn had asked for, and for which I'd already purchased the fabric last October. So I spent this weekend with it.

The bag itself wouldn't have required the whole weekend, but mr. Henning Mankell had me in his tight grip - his book also being a shopping result to practice my Swedish skills, that had been standing on the bookshelf for months until I grabbed it last weekend - with serious consequences: the Swedish newspaper critics stated that it's the best Mankell in 15 years, and it really didn't disappoint the reader. It was hard to put the book away and every time I had a little spare time I grabbed it again... It isn't a Wallander story, but a very good one still, so I warmly recommend it. Unfortunately I only know the Swedish name for it = "Kinesen", but  I would imagine, that it would be translated rather directly = Chinese, but I'm really not sure.

Finally today just before noon I got the book finished - and the city bag also got accomplished this evening. Pattern for the bag was in MCCalls Quilting magazine last summer and it was made of lovely flower fabric. As you can see, for my DD almost everything had to be black: cotton twill on top and sateen in the lining, the batting was fastened with fusible web and straight quilting to the twill. There are four pockets inside the bag and a cardboard piece on the bottom. Leather handles were ordered from a German web shop and blue/turqoise fabric strips were leftovers from my earlier quilt project.

The recipient is quite happy with the end result: the bag is perfect for the planned shopping trip to Berlin in May, she tells...