Sain pari vuotta sitten esikoiselta kolme perhoskämmekkää "adoptiolapsiksi": niitä oli yritetty myydä euron kappalehintaan juuri kukkineina siinä kukkakaupassa, jossa hän silloin oli harjoittelemassa. Kun kukaan ei niistä ollut valmis mitään maksamaan, hän toi ne minulle. Kauan ne ovat junnanneet - osittain varmaankin johtuen huonosta sijoituspaikasta - mutta yhtäkkiä huomasin, että yhteen niistä oli tulossa kukkavana.

1291573078_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Johtuneeko pimeästä kukkimisajankohdasta vai mistä, mutta kukkavana jäi varsin lyhyeksi, ja siihen on tulossa kuusi kukkasta. Sen muoto on mielestäni kaunis, enkä ole vielä raaskinut laittaa siihen tukikeppiä pilaamaan estetiikkaa. Yläkuvassa se on kuvausta varten nostettuna ruskehtavaa seinää vasten kaapin päälle. Alakuvassa se on oikealla paikallaan, ja nappasin kuvan kukkasen sisältä ikkunasta tulevaa valoa vasten. Kiehtovaa, vai mitä...

1291573095_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

I got two phaleonopsis from our Firstborn a couple of years ago, when she was practicing in a flower shop. The orchids were for sale for one euro each since they had just stopped blooming. Nobody wanted to have them, so I adopted them. They haven't had any flowers until now, when I suddenly noticed a couple of weeks ago that one of them was developing a flower stem. Probably due to the dark fall days it is only going to have six blooms. I love the curved stem and haven't sofar added any stick to support it, because it will destroy part of its aesthetics. In the first photo I put it against a beige wall, but on the second one it is on it's regular place in front of the window, and I snapped a photo inside one bloom. Fascinating, isn't it?