Tänään Kuopus on kotona, joten en voi jatkaa keskeneräistä käänteisapplikaatiotyötäni, jottei salaisuus paljastu ennen aikojaan. Niinpä kaivoin tarvikelaatikosta talvella USAsta asti tilaamani puuvillaisen pyykkinarun ja vaatehuoneesta vanhan, lahjoituksena saadun pussilakanan ja aloin hommiin. Netistä surffailemalla tutkailin vielä paria ohjetta ja videota, ja niiden pohjalta syntyi tämä kulho.

1276793155_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Laiskana ihmisenä leikkasin lakanasta ensin pituussuuntaan tuuman levyisiä kaitaleita, jotta naru peittyisi nopeammin, kun suikaletta kieputtaa sen ympärille eikä liitoksiakaan tarvitsisi tehdä niin usein. Lopulta päädyin kuitenkin 3/4 tuumaa leveään suikaleeseen ja katkaisin sen lakanan yläpään saumasta. Sen jälkeen työ edistyikin nopsaan: kieputin kaitaletta 30-40 sentin pituudelle kerrallaan ja laitoin nuppineulan estämään purkautumisen. Ompelin pohjapyörylää keskeltä aloittaen kiertämällä narua pyörylän reunan ympäri ja siksakkaamalla uuden kierroksen edellisen reunaan kiinni. Sitten taas suikaletta narun ympärille, työ oli koko ajan ompelukoneessa paininjalan alla ja neula alhaalla. Kun tuli aika alkaa korottaa kulhoon reunaa, se tapahtui helposti nostamalla pyörylää pystyyn n. 45 asteen kulmaan. Kulhon kädensijojen kohdalla jätin narun irti n. 9 cm matkalta, en kuitenkaan katkaissut lankoja, vaan siksakkasin kädensijakohdan ohi edellisen kerroksen päältä. Seuraavalla kerroksella naru ommeltiin kiinni myös kädensijojen kohdalle. Kangaskaitaleen liitokset oli neuvottu tekemään ommellen tai liimaamalla, mutta - laiskana ihmisenä jälleen - minä vain kiepautin uuden kaitaleen pään loppuvan päälle ja jatkoin uudella.

Hauska projekti, helppo tehdä ja valmistui nopeasti. Nauru Olisin kiitollinen vinkistä, jos joku on täällä Suomessa nähnyt josssain kaupassa puuvillaista pyykkinarua... Vielähän sitä on jemmassa, kun ostin kaksi 30 metrin pakettia, mutta isompaan projektiin sitä kuluu yllättävän paljon. Naru on paksuudeltaan 3/16 tuumaa eli n. 5 mm, ja sen on tosiaan puuvillaa, joten sitä voi huoletta ommella koneella. Asiasta innostuville: kannattaa googlettaa esim. clothesline wrap quilt, niin löytyy yllin kyllin kuvia ja videoita, tosin suomenkielisillä sivuilla en ole aiheeseen törmännyt. Itku 

******************************************

Our Last-born daughter is at home today so I couldn't continue with my cutout magic reversible applique , since I don't want to spoil the surprise. I had to come up with something else for my itching fingers. I remembered the cotton clothesline and the wrap projects I'd admired on various web sites and blogs last winter. I dug out the clothesline and an old duvet cover and after surfing a bit on the subject in the web I started my project.

I'm a bit lazy so I thought that  an inch wide strip would cover the clothesline quickly and by cutting strips at the duver cover length I wouldn't have to do so many joins. Quite quickly I had to admit that a 3/4 inch strip with half my planned length worked much better. After that it was rather straight forward with the project: 30-40 cm length of clothesline wrapped with the strip, then wrapped clothesline sewn with zigzag to the outer edge of the circle. When it was time to form the bowl upwards, the circle was just turned up into  45-degree angle - or more depending on how deep you want to make it. Handles were easy to make, too.

So far I haven't managed to find cotton clothesline from any Finnish shop, I've ordered mine from USA... Since then I saw that it is also available in some German web shop.