Älkää nyt ymmärtäkö väärin tuota otsikkoa - en todellakaan harrasta olutta.Cool Asia saa selityksensä tämän tarinan lopulla.

Vuosi sitten kun vietin viisikymppisiäni - tai siis en viettänyt, vaan olin matkoilla - niin lapsukaiset olivat kolmen kimpassa keksineet minulle ihanan lahjan: lahjakortin Flamingo Span hoitoihin! Sattuneista syistä ehti vierähtää yli vuosi, ennen kuin ehdin sitä käyttämään, mutta nyt siitä tuli vihdoin totta. En ole moisissa hoidoissa käynyt koskaan tätä ennen, joten olin vähän orpona, miten missäkin kohtaa tulee toimia, mutta taisin sentään selvitä pahemmin itseäni mokaamatta.

Ensimmäiseksi ohjelmassa oli kokovartalokuorinta merisuolalla - ja oli siihen sekoitettu jotain öljyjäkin, mutta ne ovat kyllä karanneet muistista, kun jatkoa seurasi milloin minkinlaisilla moiveilla. Lopputuloksena oli aavistuksen punoittava ja rasvainen iho, jonka pinnalla vesi helmeili. Sitten tuli vartin tauko, jonka aikana nautittiin vihreää teetä ja hedelmiä. Seuraavaksi siirryttiin toiseen "suiteen", jossa oli vuorossa tuo olut: kelluminen vesipatjalla, koko kroppa käärittynä maltaista - ja Herra ties mistä muusta - valmistetussa hauteessa kasteltujen lakanoiden välissä. (Ei siis ollut kyse oluesta, mutta jostain syystä hoitoa kuitenkin kutsutaan oluthauteeksi.) Patja oli +37-asteinen ja käärön päällimmäinen kerros oli jokin muovinen liina, joten lämminhän siinä paketissa tietysti tuli. Otsalle aseteltu kylmä kääre ei ollut ollenkaan pahitteeksi. Siinä sitten lilluin nirvanassa parikymmentä minuuttia, jalkoja liikauttelemalla patjan sai mukavasti keinahtelemaan, ja taustalla kuului hyvin rauhallista musiikkia.

Viimeistä hoitoa edelsi taas tauko, tällä kertaa puoli tuntia, kun aikoja varatessani ilta-ajat olivat sen verran kortilla, että kaikkia hoitoja ei saanut peräkanaa. Evästäydyin kuitenkin menomatkalla Suomalaisessa kirjakaupassa ja nautin Span hämyisestä hiljaisuudesta odotusaulassa, jossa oli tarjolla juotavia ja hedelmiä. Allasosastollekin olisin voinut mennä siinä välillä, se kuului hintaan, mutten malttanut rikkoa harrasta tunnelmaa. Odotusaulan kaakeleilla penkissäkin on muuten lämmitys, ja ne on muotoiltu sillä tavalla mukavasti, että siinä sai oikein rennon asennon laittamalla ohuen tyynyn ristiselän tueksi.

Aika kului nopeasti ja viimeisenä oli vuorossa kiinalainen kasvohoito, joka kruunasi illan. Se kesti puolisen tuntia ja sen aikana kasvoille levitettiin neljää tai viittä eri ainetta ja hierottiin ja paineltiin ja hierottiin... Minttu jäi erityisesti mieleen, koska sen jälkeen kasvot tuntuivat todella "jäätävän" raikkailta, hyvällä tavalla siis. Hoidon jälkeen suositeltiin, että jos menee suihkuun, niin mahdollisuuksien mukaan voisi olla suihkuttamatta kasvoja ja decolten aluetta. Silmänisku Niinpä sitten suihkuttelin siellä vain oluthauteet pois, ja tulin kotiin saunomaan, että vaikutus jatkui vähän kauemmin. Kyllä nyt kelpaa: iho on siloinen ja kimmoisa kuin se kuuluisa vauvan peppu...

Tosin en sieltä ihan heti kotiin ehtinyt, kun se kirjakaupan ostos teki minulle tepposet Nolostunut: Mukaan sieltä tarttui Torey Haydenin "Lapsi muiden joukossa", ja jäin siihen kerralla niin koukkuun, että Spasta Jumbon puolelle tullessani kun ostin jätskin ja nautiskelin sitä penkillä istuen, jatkoin kirjan lukemista ja jätski kerkesi jo loppuakin... ja minä vain luin, kunnes tajusin, että Jumbo menee kohta kiinni...

================================

I hope you don't get me wrong when you read the title of this post. I do not drink beer. Cool You'll read the explanation later on.

Last spring when I celebrated my 50th birthday - or to be precise I didn't celebrate it but anyhow - my three children gave me a gift certificate to a spa, and it included three beauty treatments. Due to this and that it took me over a year to really go there and use it, but now I finally did it.

First of the treatments was body exfoliation with sea salt and some etheric oils - you have to excuse me if I use strange terms here, since this a territory where I'm not at home in Finnish either, not to mention in English. I hope you still are able to read this through. Hymy So, after salt scrubbing my skin was a bit reddish and oily, but generally OK. Then there was a 15-minute break before the next treatment so I was served green tea and fruit in the lounge. After that it was time for beer: I was wrapped into sheets that were soaked in a liquid with malt and heaven knows what else (for unknown reason it is still called beer compress), and on top of everything  there was a plastic sheet that made me pretty warm inside the wrapping. And this wrapping was on top of a water matress which made the floating feeling, since by moving my feet just a little I could make it wave gently. It was heavenly!

After being unwrapped I had one more treatment to go, but there was again a break, this time 30 minutes. I was, however, well prepared for it and had a book that I had bought on my way in just for this purpose. I drank some green tea and ate an apple, and time flied... Last treatment was Chinese facial treatment that crowned the evening: there were at least four or five different liquids and lotions massaged into my face, in between there was always a hot towel. I recall mint because of the "icy" fresh feeling of it afterwards, in a good way, naturally. To prolong the effect of the facial I was recommended not to take a shower to my face and decolte right after the treatment, so I took only a quick shower to remove the beer elsewhere and drove back home to sauna. End result: My skin feels no SOO soft and smooth, like a peach...

Well, actually I didn't get home that quick, but that is the book's fault that I had bought. NolostunutIt is Torey Hayden's "Just another kid". When coming out from the spa I wanted to have some ice cream before driving back home. I bought some and sat down on a bench in the shopping centre to eat it. I took out the book and continued to read it... Ice cream was eaten, and I read and read, until I suddenly realised that the shopping centre would close soon...