Maanantaina olin Helsingissä ja shoppailin vähän. Poikkesin Eurokankaaseen, kun asiakaskäynnin ja kampaajan väliin jäi ylimääräistä aikaa. Varsinaisesti en tarvinnut mitään, mutta tällä kertaa mukaan tarttui pari kangasta. Seuraavaksi suunnistin ompelukonekauppaani, koska olin jo aiemmin päättänyt palkita itseni kevään opetusrutistuksesta parilla uudella paininjalalla. Samalla ostin lisää puolia ja uuden "hyllyn" ompelukoneen tarvikekaappiin, jotta uudetkin paininjalat mahtuvat sinne.

1274627558_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vasemmanpuoleinen kangas on paksuhkoa verhokangasta, ja löytyi palakorista. Se oli ihan puhdas heräteostos, mutta se olisi oivallinen johonkin kivaan laukkuun tai kassiin. Oikeanpuoleinen on tilkkutyökangasta, ja tosi hankala kuvattava, en saanut sen oikeaa väriä mitenkään tallennettua. Luonnossa se on paljon raikkaamman vihreä, ja sopii täydellisesti suunnitteilla olevaan kesäiseen liina/tablettiprojektiini.

Paininjalka 29 on vanutikkausjalka ja 39 kirjontajalka, ja ostin molemmat niiden läpinäkyvyyden vuoksi. Vanutikkausjalka on parempi vapaatikkauksessa paremman näkyvyyden vuoksi, koska alaosa on läpinäkyvää muovia. Samoin on kirjontajalassa, ja se on taas hyvä koneapplikoinnissa. Berninaan löytyy varsinainen applikaatiojalkakin, mutta sen pohjassa oleva ura on niin kapea, että sillä ei voi ommella yli 3 mm leveää siksakia. Kirjontajalassa uran leveys on 5,5 mm, ja hyvänä puolena on lisäksi, että sitä nimensä mukaisesti voi käyttää kaikissa koneen koruompeleissa. Kartoitin muuten Rapakon takaa.comin Airan kanssa paininjalkojen hintoja USAssa, ja totesimme, että niissä ei säästöä synny sieltä hankkimalla. Tallinnan Karnaluksista saattaisi saada halvemmalla, mutta sinne en ole lähiaikoina menossa.

Niin meni maanantai, ja tiistaiaamuna heräsinkin sitten kurkku kipeänä flunssan kourissa. En kyllä ymmärrä mistä tämä pöpö tuli, mutta pahaa jälkeä on tehnyt: lääkäri totesi eilen poskiontelontulehduksen. Sairaslomalla olen vielä ainakin maanantain ja tiistain, ja kunto on aivan rapa. Väliin jää siis ensi sunnuntain naisten kymppikin, jonne piti Kuopuksen kanssa suunnistaa, tässä kunnossa sinne ei ole asiaa edes kävelijöiden sarjaan. Ompelunurkka on ollut hiljainen, digiboksin tallennusvarannossa on jäljellä enää pari Poirotia, muutama neiti Marple ja parikymmentä poliisikoira Rexiä... Blogeja olen käynyt hätäisesti lueskelemassa, kun selkä meinaa poksahtaa jatkuvasta makaamisesta. Nytkin alkaa tuntua, että vaaka-asento kutsuu, ja tämä on sentään paras päivä sitten maanantain...

==================================

On Monday I did some shopping in Helsinki to reward myself for the teaching effort during this spring. I bought two new presser feet for my Bernina that I have dreamed ofAfter that I had my hair dresser appointment - and the following morning I woke up with a sore throat and spring flu that I cannot imagine where it came from... End result: yesterday I was diagnosed with sinusitis that will keep me home until Wednesday at least. This is a really short blog post in English since I feel that I have to go and lie down - again...