Blogini täyttää tänään vuoden! Aika on mennyt todella nopeasti, ja tarinoita blogiin on kertynyt kiitettävä määrä. Aloittaessani blogiani en olisi ikinä arvannut, millaisia vaikutuksia sillä olisi omaan ompelemiseeni: blogin kirjoittamisen ja tasaisesti lisääntyvän lukijamäärän kannustamana olen kuluneen vuoden aikana ommellut enemmän kuin vuosiin. Se on suorastaan velvoittanut minua saattamaan käsitöitäni loppuun asti, jotta olen saanut ne esille blogiin. Koko aikana en ole saanut ainoaakaan asiatonta kommenttia, vaan pelkää positiivista ja kannustavaa palautetta, joka on antanut aina uutta potkua meneillä oleviin töihin ja suunnittelemiini uusiin projekteihin. Kuin pisteenä iin päälle tuli vielä lisäksi neulatyynykilpailun voittokin.

 

Tuntuu siis todella hyvältä tehdä tilinpäätöstä kuluneesta kaudesta, joka henkilökohtaisella tasolla alkoi viime keväänä valtavasta pettymyksestä työnantajan evätessä viime syksylle suunnittelemani kolmen kuukauden vuorotteluvapaan ”yritysstrategisesti sopimattomana”. Olin suunnitellut antautuvani käden taidoille täysipäiväisesti, ja nauttivani vapaudesta muovata päiväni oman makuni mukaisiksi. Niin ei ollut tarkoitettu, joten olen joutunut tyytymään iltoihin ja viikonloppuihin, mutta niidenkin anti on ollut nautinnollista: ompelua ja blogittamista vuorotellen, ja kevätpuolella vielä tilkkutyökurssin opetustehtävä lisänä tarjottimella ovat tarjonneet yllin kyllin ravintoa käsityöruokaympyrän jokaiselta osa-alueelta.

 

Tämä on vähän sama tilanne kuin urheilijoilla: yleisön kannustus siivittää aina uusiin ja parempiin suorituksiin, rajojen kokeiluun ja ylittämiseen – ja valmistuvan työn synnyttämään, juovuttavaan voitonhuumaan, josta saa nauttia samanhenkisten kanssatilkkuilijoiden kanssa. Blogin pitäminen ei suinkaan ole yksipuolista puuhaa vaan hyvinkin interaktiivista toimintaa. Jokaisen kommentin takana olleen henkilön blogissa olen vieraillut, ja lisäksi tavalla tai toisella päätynyt erinäisiin blogeihin ympäri maailmaa ja tilkkuilun laidasta laitaan. Säännöllisesti seuraamieni blogien määrä on kasvamistaan kasvanut, vaikka koetan inventoida sitä lyhyemmäksi säännöllisesti. On vain niin paljon ihania juttuja ja mahtavia tekijöitä niiden takana.Pusu

 

Tästä blogituksesta taisi tulla vähän ”vuodatusmainen”, vaikka olen päättänyt että blogini on ainoastaan käsitöitä varten, ja vuodatukset hoidetaan muualla. Näin merkkipäivänä pieni herkistyminen kuitenkin sallittakoon.

 

Lopuksi: nöyrä kiitos kaikille lukijoilleni ja tukijoilleni!

1272547136_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

************************************************

 

My blog has birthday today: exactly one year ago I posted my first blog post! I would never have imagined what kind of an influence it would have on my sewing and quilting. During the past year I’ve sewn more than in years, and blogging has made me feel so responsible for my doings that I have felt myself obliged to finish my projects so I have something new to show all the time.

During the past year I’ve not received a single negative or inappropriate comment into my blog. On the contrary, they have always been friendly, encouraging and fun to read. Blogging is by no means a one-way road, it is very interactive and rewarding. I’ve checked each and every comment to see it there’s a blog behind and what kind of bloggers read my blog. In one way or another I have landed into blogs from all over the world and seen phantastic things. The list of blogs I follow has grown and grown, even though I try tyo make it shorter all the time, but there’s so many nice things out there just waiting for to be tried and experimented.Pusu

Finally: thank you to all my readers and supporters! Without you this wouldn't have been possible!