Postilaatikko oli eilen pullollaan yllätyksiä:

1268233014_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Quilters Companion on australialainen tilkkutyölehti, johon en ole aiemmin törmännytkään. Tilasin Lisa Waltonin Cutout Magic -tilkkutyöohjeen CD:llä ja lehdessä on sama malli. Kylkiäisenä Lisa laittoi vielä parikymmentä pisaranmuotoista tilkkua, joissa on applikaatioharso jo valmiiksi kiinnitettynä. Ne on leikattu hänen kauniista itse värjätyistä kankaista, joita hän niinikään myy netissä. Hänellä on myös oma blogi, jota kautta olen hänet alun alkaen "bongannut". Siellä hän esittelee upeita töitään, esimerkiksi tänään upeita helmikoristeluja. Jos joku sattumoisin on ensi kesänä menossa Birminghamiin, niin hän opettaa siellä parissa workshopissakin.

Quilt Life on upouusi tilkkutyölehti suoraan Ameriikasta, päätekijöinä The Quilt Show'sta tutut Alex Anderson ja Ricky Tims. Tilasin sen vuodeksi ihan kokeeksi, kun hintakin oli todella edullinen.

Kyllä eilen siis sormia syyhytti päästä noihin käsiksi, mutta piti malttaa mielensä, koska ystävättären kanssa pidimme eilen ompeluseuraa. Opastin hänelle veteenliukenevan materiaalin käyttöä ja hän tehtaili langoista samanlaisen tyynynpäällisen kuin itse tein joskus viime vuonna ompelukonemyyjäni kurssilla. Itse sain alulle kokeilun samalla tekniikalla, johon taas yritän ympätä muistelua mukaan... Tyynyä siitä ei tule, mutta mitähän siitä sitten tulisi... Olo on vähän kuin hiirellä kissan räätälinä...

1268234490_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

******************************************************************************

There was a lot of mail yesterday in the mail box: I ordered Cutout Magic instruction from Lisa Walton, and got both DVD and an Australian quilt magazine that the pattern has been published in. She also sent a small gift with some fabric that is ready for fusing. I've found her through her blog where she shows her wonderful work. E.g. today there were some peeks of amazing bead embellishments. 

Then I received the very first copy of the new American quilt magazine "The Quilt Life" from Alex Anderson and Ricky Tims.

So you can imagine how my fingers itched yesterday, but I had to be patient since I had a sewing evening with my friend. I showed her the technique with different kinds of threads and water-soluble material. She's going to make a pillow from hers, but I'm planning to do something related with memory quilt - again. We'll see what pops out of that...