Käsistään kätevä Siippani askarteli minulle viikko sitten kierrätyspleksistä ompelutason! Näytin vain hänelle Berninan luettelosta, että tuollaisen haluaisin, ja tulos on tässä.

1267476257_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Taso on kooltaan n. 50 x 80 cm, eli niin iso kuin levynpalasesta sai syntymään. Kulmat joudutaan varmaan vielä pyöristämään, se selvinnee, kun vuoroon tulee ensimmäinen isompi tikkaustyö. Koska pleksi on vanha, se on aika samean näköinen, mutta tarvittaessa sitä voi liukastaa silikonisuihkeella. Se on hurjan kätevä siinäkin mielessä, että nyt koneen vieressä voi pitää tavaroita kahdessa tasossa. Ja The Quilt Showta katsellessa tajusin, että paitsi ompelualusta, minulla on nyt myös valopöytä. Nauru Lamppu vain tuohon alle, tai sitten tason voi siirtää yksinäänkin mille pöydälle hyvänsä, kuuden jalkansa avulla se pysyy tukevasti pystyssä missä vain.

Loppuun vielä ostosvinkki: rapakontakaa.comista tuli tänään maaliskuun uutiskirje, jossa oli alennuksia mm. vihreistä, keltaisista ja liloista kankaista. Arvatkaa sorruinko? Nolostunut Tavallaan oli pakko, koska juuri vihreiden ja varsinkin keltaisten kankaiden osalta varastoni kaipaavat täydennystä... Lisäksi tilasin itselleni 60 mm leikkurin, josta olen haaveillut jo jonkin aikaa. Sitä paitsi tämän nettikaupan kanssa on niin helppo asioida, kun kauppias on suomalainen ja maksunkin voi hoitaa suomalaiselle pankkitilille. Lisäksi hän on hyvin palvelualtis ja auttavainen: hiljattain hän hankki minulle erillistilauksena Judith Baker Montanon kirjan, jota hänellä ei ollut kaupassaan. Suosittelen siis lämpimästi hänen nettikauppaansa, osoite sinne on sivupalkissa ulkomaisten kauppojen luettelossakin.

========================================================

My handyman Husband made me  this extension table from a piece of recycled plexiglass that was lying around unused. I just showed him a picture from Bernina cataloque of accessories, and here is the result! It is about 50 x 80 cm = as large as was possible to do from the plate. He'll probably have to round the corners still, but I've already been using it ever since. It is not as shiny as a new one, but if necessary I can use silicone to make it slide better. That I learned from TQS as well as the fact that now I also have a light table. Nauru I just need a small lamp to put underneath it. It has six legs so it stands freely on its own on any other surface.

A shopping tip: I got the March newsletter from Rapakontakaa.com: there were good bargains for yellow, green and violet fabrics, so what do you think happened?Nolostunut I simply had to make an order since it's exactly green and yellow fabrics that my stash was short of... Besides it is very easy to do business with this shop since the owner is Finnish and payment can be made directly to a Finnish bank account. She is also very nice and gives good service: recently she supplied me with the newest Judith Baker Montano book eventhough she didn't have it in her shop. So I warmly recommend her web shop, address is available also in my sidebar under foreign quilt shops.