Jos alkuviikko oli kiireinen, niin jonnekin katosi myös loppuviikko. Keskiviikko oli kurssi-ilta, torstaina olin toimistolla etätöiden sijaan ja kävin lisäksi kampaajalla keskustassa. Paluumatkalla poikkesin ostamassa flanellia Eurokankaasta, siippa kun on saanut edistettyä tilkkutöilleni tarkoitettua suunnitteluseinää niin pitkälle, että se tarvitsee enää vain päällystää ja ripustaa seinälle. Nauru Perjantaina olinkin sitten ihan "puhki", ja katselin tylsistyneenä neiti Marpleja digiboksin tallennuksista. Lauantaiaamuna suuntasimme heti aamutuimaan matkailumessuille - muutaman muun kävijän kanssa, ja kyläilimme Pasilassa ystäväpariskunnan luona. Kotiuduttua ajattelin vihdoin omistautua tilkkuilulle, mutta mikä minua ompelutilassani odottikaan:

1264371723_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Osan sotkuista sain aikaiseksi alkuviikosta, kun intouduin selvittelemään isompien jäännöspalojen koriani. Keskiviikkoiltana lotiin tullessani kyllä roudasin tavarani yläkertaan, mutta purkaimen jäi vähän kesken. Torstai-iltana tajusin tarkistaa tilkkuyhdistyksen ilmoittautumisen takarajan - joka oli perjantaina. Ilmoittautumisen mukaan täytyi laittaa 20 x 20 cm:n tilkkuja, ja sitä varten vetelin sopivia kankaita esiin, enkä ehtinyt laittaa niitä silloin takaisin. Vielöä kun lisätään soppaan pilkkomani ananasblokkien kappaleet ja suunnitteilla olevan muistotyön kankaat, niin soppa on valmis. Tein kolme varttia töitä, tuloksena tämä:

1264372114_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mutta siinä vaihessa kello kolkutteli yhdeksää ja Selviytyjiä, ja olin muutenkin taas ihan poikki, joten ompelukset eivät siis edistyneet yhtään.

Alkuviikosta sain sentään yhtä UFOani edistettyä: sain tikattua yhden applikaatioliinoista. Harjoittelin siihen ensimmäistä kertaa vapaata tikkausta, lankana käytin kirkasta polyamidilankaa, jotta se armahtaisi hairahduksiani. Ihan hyvää se muuten siihen tarkoitukseen olikin, mutta ongelmana oli nähdä se riittävän hyvin, jotta tikkaukset pysyisivät edes suunnilleen yhtä etäällä toisistaan. Mutta lopputulos - ei paha, sanoisin. Ennen muuta olen ylpeä siitä, että rohkenin kokeilla vapaata tikkaamista. Ja havaitsin, ettei se ole vaikeaa, kun vain muistaa, että maltti on valttia...

Tässä kuva, erottunevatko tikkaukset:

1264372555_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tikkasin ensin kaksi kierrosta tuon applikaatiokokonaisuuden ympäri, ja sen jälkeen jatkoin "kaikuna" ulospäin. Isosta kukkasesta tikkasin vain keskustan ympyräosan reunoja pitkin, mutten terälehtien välistä, jolloin kukkanen jää hauskasti vähän koholleen.

Seuraavaa kurssikertaa varten tein valmiiksi demokappaleen kuvansiirtoliimalla siirrettävästä kuvasta. Laitan siitä oman sivunsa, kunhan saan sen tehtyä valmiiksi. Nyt sen täytyy antaa kuivua ainakin 24 tuntia, tai vähän kauemminkin.

Sommittelin myös isän ja äidin nuoruudenkuvista pienen muistotyön: muokkasin kuvat seepianvärisiksi, tulostin ne silittämällä kiinnitettävälle paperille. Silitin kuvat jo kankaallekin ja valitsin työhön sopivat kankaat. Sitten valmistin vielä kaksi arkkia tulostuskangasta. Toiseen tulostin tyttären koirista kuvat, joista teen heille sohvatyynynpäälliset. Kuviani selatessani silmiini sattui syksyllä jostain kivikosta ottamani valokuva ja päätinkin tehdä toisesta arkista hauskan kivikankaan - jotain tarkoitusta varten, en tiedä vielä mitä:

1264373011_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kivet olivat kevyesti kuuran peitossa, ja näyttävät sen vuoksi vähän epäteräviltä, mutta jokin niissä silti viehättää silmääni.

Vaikka ompelukset eivät siis tänäänkään edistyneet, niin tunsin saaneeni paljon aikaiseksi - vaikka paljon on vielä tehtävää, ennen kuin nämä ovat valmiina...

Muuten: ompelupöytä on edelleen siisti, mutta  työpöytä näyttää taas aika pahalta...Nolostunut

========================================================

The week is gone, and my sewing hasn't progressed that much. I did manage to quilt one of my UFOs = applique table runner, and I trained free-motion quilting with my machine on it. I used monofilament thread to hide eventual beginner's mistakes, and for that purpose the thread was naturally very good. But to see the stiches and to be able to keep the quilting at least approximately at the same distance from previous quilting was a bit challenging. However, I'm rather satisfied with the result and proud of the courage I had to even try. Hymy And it wasn't that hard as long as I didn't try to be too fast with it.

When I finally got the opportunity to go and sew a bit, a total chaos was waiting in my sewing space. It took me almost an hour to clear the mess...Otsan rypistys And I had no one else to blame than myself... After having tidied places it was almost 9 o'clock and time for "Survivals" on TV, so - no sewing on Saturday evening either.

Today I've prepared a demo of photo transfer with one medium, I'll post a separate instruction as soon as it is ready. At the moment it has to dry for at least 24 hours. I also printed a couple of pictures on photo transfer paper with which the pictures are ironed to the fabric. Then I prepared two sheets for ink jet printer and printed two pictures of my daughter's dogs for pillow cases on one of them. Then I bumped into a picture of frozen stones that was taken this autumn, and decided to print a sheet stone fabric - for what, I don't know yet.

Several plans accomplished, realization still awaiting, we'll see what happens next...

BTW: Sewing table is still in order, but cutting area is a mess again...Nolostunut