Vauvanpeite valmistui viimein eilen illalla - tai oikeastaan yöllä. Reunuksien tähdet sain tikattua maanantaina, tiistai meni muissa puuhissa ja eilen illalla sain reunakaitaleen ommeltua. Ompelen sen ensin kiinni koneella työn oikealle puolelle, mutta kääntämisen ja kiinnittämisen nurjalle teen aina käsin, koska saan sen mielestäni siistimmin kiinnitettyä niin.

Tässä vielä kertauksena, mistä kaikki alkoi:

1256756852_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja tässä lopputulos:

1259272922_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tikkauksia on keskustassa enimmäkseen ommeljuovissa, "tuulimyllykohdissa" myös seittimäisinä kahdeksankulmioina ja reunoissa yksittäisiä tähtiä kahdella eri keltaisella tikattuina. En vielä uskaltautunut vapaatikkaukseen, vaan kaiken olen huristellut kääntäen jä vääntäen tasasyöttäjän avulla.

Peitteen saaja syntyi viime viikon tiistaiaamuna: potra, terve poikalapsi, joka varmisti siis kertaheitolla sen, etten ole enää yksinkertainen tätiSilmänisku. Huomenna matkustamme häntä ihastelemaan ja luovuttamaan peitteen. Nimikointi peitteeseen täytyy tehdä myöhemmin, kunhan lapselle saadaan ensi nimi.

Postista tuli tänään ilmoitus että odottamani Amerikan paketti mokoma päätyikin tulliin, joten täytyy hakea se tullipostista ensi viikolla. Tilasin mm. The Quilt Show'n neljännen kauden videoina, ja vähän yhtä sun toista muuta kivaa ihmeteltävää ja kokeiltavaa.

Koetin tänään edistää kassikurssilla aloittamaani kassia, ja menin onneton tekemään siihen tereet saumoihin. Siinä sitten puuhaa riittikin koko illaksi, kun yritin saada ne siististi kohdalleen. Kovin läheistä tarkastelua ne eivät edelleenkään kestä, mutta saavat kelvata. Enää vuorin kiinnitys ja sangat, niin kassi on valmis. En vain ole vielä päättänyt millaiset sangat siihen haluaisin...

=====================================================

The baby quilt is finished: it is machine quilted, mostly in the ditch since I wanted the stars to pop up properly. Into the outer border I stiched individual stars with the same shape as in the middle.

The baby was also born already: a healthy baby boy came to this world last week on Tuesday morning and made me a double auntNauru.