Sain torstaina possunuharokotteen, kun riskiryhmien rokotukset alkoivat. JA eilisaamuna olin sitten sairas: 38 astetta kuumetta ja armoton kolotus raajoissa ja selässä. Viikko sitten olin ollut palaverissa tamperelaisen kollegan kanssa, joka oli toipumassa flunssasta, jota ei koskaan sikainfluenssaksi diagnosoitu, vaikka oireet lihaskipuja lukuunottamatta siihen täsmäsivät. Hän on kuitenkin perusterve ihminen, joten hoito olisi ollut sama vaikka se possunuhaa olisi ollutkin. Vuorokauden sitten jännäsin, kummastako on kysymys: itse taudista vai rokotuksen seurauksista. Onneksi jälkimmäisistä, sillä tänään on enää käsivarsi ja kainalo ollut kipeänä, mutta kuume on poissa, samoin kolotukset.

En tänään ole paljon tilkkuilla ehtinyt, mitä nyt hahmottelin ja suunnittelin yhtä muistojen tilkkutyötä, joka menee ensi viikonloppuna lahjaksi 70 vuotta täyttävälle ystävällemme, tai oikeastaan molemmille, kun teen sen heidän hääkuvastaan.

Etsiessäni somistuksia muistoon tuli taas kertaalleen ihmeteltyä, mitä kaikkea tulee nurkkiin säästettyä: esimerkiksi tilkkutöistä yli jääviä ja irtileikattuja pieniäkin tilkkusia. Varmaan pienimmät säästämäni ovat pikkukolmiot, joita syntyy kun pikakolmioneliöistä leikkaa ne ylimääräiset kulmat pois, niitä minulla on varastossa yksi rasiallinen...Nolostunut. Mutta koska olen niitä jo yhden kerran hyödyntänyt tilkkumaalaustyössä, säästöni lienee oikeutettu...

1258223202_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Myös nuo isommat kolmiot ovat muualta ylijääneitä tilkkuja, ja "roskat" on aseteltu tyllin alle ja sitten tikattu päältä.

Mutta 'outoja' säästöjä näyttää olevan muillakin, vilkaiskaapa näitä hulpiosivuja.

=============================================

I got the vaccination against swine flu on Thurdsay, and got ill on Friday Otsan rypistys. Luckily it was only a reaction to the vaccination and not the actual flu.

I'm working on a gift for our friend who is turning 70 nex weekend. When going through my stuff for decoration I once again had to wonder myself for all the smallest bits and pieces of fabric that I've saved. I have e.g. a box full of small triangles that are left over when sewing triangles together into square. But I've made one quilt out of them, so I guess I can excuse myself Tukittu.

And speaking of thing worth to save ans sew there's also a link to a blog with selvage quilts!