Pyörin ja pyllistelin äsken toista tuntia yläkerran lattialla mitä ihmeellisimmissä asennoissa - harsin tietenkin vauvanpeitettä kasaanHymy. Joissakin asioissa olen todella pedanttinen, ja harsiminen on yksi niistä. Siitäkin huolimatta, että muistan miten inhosin sitä koulun käsityötyötunnilla, ja vielä aikusenakin vaatteita ommellessa koetin luistaa siitä - joskus jopa vetoketjua kiinnittäessä... Tuloksenhan arvaa: yhdeksässä tapauksessa kymmenestä jouduin purkamaan ja antamaan periksi harsimiselle. Silloin ei vielä kukaan ollut antamassa sellaisia niksejäkään, että Scotch-teipillä voi välttää ikävän harsimistyön. Mutta tilkkutyöt siis harsin ihan mielelläni, vaikkakin suonenveto tuppasi äskenkin iskemään jalkateriin vähän väliä. Ja vaikka pakaralihakset ovat nyt hellinä edestakaisin keinumisesta. Huomisaamuna selvinnee, mitkä muut paikat ovat jumissa ja kipeinä. Mielestäni käsin harsiminen on lähes yhtä rentouttavaa - siis henkisesti - kuin käsin tikkaaminenkin, josta niinikään nautin.

Tiedättekö muuten sen lusikkakikan tuohon harsimiseen? Näin sen joskus joillakin nettisivuilla, ja kokeilin sitä, kun seuraavan kerran lattiaharsintaa harrastin. Minusta se on todella kätevä tapa auttaa neulan kärki ylöspäin, eikä sen oppimiseen mene kovinkaan kauan. Yhden työn kun harsii opetellen, niin työ sujuu jatkossa nopeasti. Oheisesta linkistä löytyy kuva, jonka avulla lusikan käytöstä pääsee jyvälle. En ole koskaan oikein ihastunut hakaneulojen käyttöön - tosin en ole niitä koskaan kokeillutkaan, mutta tuntuisi, että ne ovat hankalia ainakin koneella tikatessa. Eikä niiden aukominen ja sulkeminenkaan ihan helppoa ole, koska siihenkin on kehitetty oma apuvälineensä.

********************************************************

Baby quilt is basted: I spent over an hour on the upstairs floor basting it but I did it finally! I've never used safaty pins, somehow I just feel that they would only get in the way when quilting with machine. Opening and closing them isn't easy either, I think, because a special spoon has been developed for it. I do use a spoon, too, when I hand baste. And I do like basting - believe it or notNauru. It is almost as relaxing as hand-quilting and since it is essential for a good quilting result I always do it thoroughly.