Olin aamulla jo virittänyt ompelukoneen liinojen tikkausta varten, kun huomasin, ettei minulla ole näkymätöntä tikkauslankaa kuin savunvärisenä, ja se oli liian tummaa vihreille alueille. Niinpä täytyy odotella huomiseen, että saan sitä kaupasta. Menen huomenna Erkin Saumaan ja Tikkiin "Crazy Wool"-kurssille, ja voin samalla vähän shoppailla. Tarvitsen lisää puoliakin ja konekirjontalankaa.

Kun en siis voinut liinoja edistää, eikä kello edelleenkään kilahtanut minkään vauvamallin kohdalla, päätin kokeilla American Quilters' Societyn sivuilla näkemääni varjomallia. Siinä applikaatiolle laitetaan varjo, ja näyttää kuin applikaatio tosiaan leijuisi taustasta irrallaan.

1255887946_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Olen lopputulokseen tosi tyytyväinen:mies hämääntyi hetkeksi tyystin, kun näytin tekelettä hänelle, näytti kuulema tosiaan siltä, että lehdet ovat sentin verran koholla kankaan pinnasta.

Tekniikka on helppo: kutakin lehteä tehdään aina kaksi kappaletta, toinen varjokankaasta ja toinen varsinaisesta applikaatiokankaasta. Ne kiinnitetään pohjakankaaseen applikaatioharsolla. Ohjeessa oli neuvottu silittämään kaikki lehtikuviot toisiinsa aluksi silikonialustalla, jonka alle voisi laittaa ohjeessa olleen asettelumallin, mutta kun minulla ei sellaista alustaa ollut, kiinnitin ensin varjot ja sitten niiden päälle punaiset lehdet. Varjoja ei tikata reunoista, ainoastaan päällä olevat kuviot applikoidaan tikkaamalla. Lehtiruodot on tikattu tiheällä siksakilla, varjon osalta tekisin sen ehkä toisin, mutten viitsi purkaa, kun pohjakankaaseen tulisi varmasti reikiä.

Kaksi asiaa kannattaa muistaa: varjokangas valitaan muutamaa astetta tummemmaksi kuin pohjakangas. Niinhän varjo oikeastikin muodostuu: vihreällä nurmikolla varjo on tummemman vihreä jne. Jos blokissa on useampi kuvio, on pidettävä mielessä, että asettaa kaikkien kuvoiden varjot oikeassa kulmassa kuviteltuun valonlähteeseen nähden, joka varjon luo.

Teen vielä kaksi muuta blokkia vähän eri muotoisilla lehdillä, ja lopputulos on kapea, vaakasuora seinävaate.

=======================================

I found this pattern from the web pages of American Quilters' Society, and simply had to try. It isn't complicated at all and the result was amazing: when I first showed it to my husband he was really astonished at the 3-D effect. It really seems as if the leaves are floating in the air Silmänisku.