Kauppa, josta ostin Berninani kaksi vuotta sitten, järjestää muutaman kerran vuodessa ompeluiltoja, joissa on vaihteleva aihe. En ole osallistunut aiemmin, mutta tällä kertaa teemana ollut tyyny crazy wool -tekniikalla houkutti, joten menin mukaan.

Lyhykäisyydessään oli kyse tästä: veteen liukenevien tukikankaiden väliin aseteltiin erilaisia lankoja, ja näin syntynyt "kerrosvoileipä" kiinnitettiin nuppineuloin ja tikattiin sitten vapaalla tikkauksella ristiin rastiin, sikin sokin, ympäri ämpäri, jotta langat kiinnittyivät mahdollisimman hyvin verkkomaiseksi rakenteeksi. Sen jälkeen tuo reilut 40 x 40 cm:n suuruinen komistus upotettiin veteen ja huuhdeltiin, kunnes kaikki tukikangas oli kadonnut. Verkko kuivailtiin varovasti talouspaperien välissä ja levitettiin sitten taustakankaalle, josta tuli tyynyn etupuoli. Kiinnitin verkon siihen ompelemalla kertaalleen ympäriinsä siten, että ommel jäi saumavaran puolelle ja piiloon kun itse tyynynpäällinen kasattiin.

Tällainen siitä tuli:

1255976057_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hauskaa harjoitusta vapaalla tikkauksella, koska ei haitannut vaikka pistot olivat kovinkin erimittaisia, ja jotenkin se suristelu oli tosi rentouttavaa. Vaikka samalla päässä raksutti, mitä kaikkia efektilankoja omasta lankakorista löytyy - tämän tarvikkeet sisältyivät tarvikepakettiin, jonka saimme paikan päältä. Tukikangasta lähti vähän mukaankin. SilmäniskuTämä projekti kun valmistui kahdessa tunnissa, niin ei ole pelkoa, että tulisi lisää keskeneräisiä töitä nurkkiin...