Ensimmäinen tilkkutyöni oli sängynpeite, jonka tein vanhaan sivustavedettävään sänkyyn. Nuorin lapsistamme sain sen nukuttavakseen pinnasängyn jälkeen, ja sängyllä oli - ja on edelleen - minulle kovasti tunnearvoa, koska nukuin siinä itse pienenä olkipatjalla kesämökillämme kahden veljeni kanssa. Kunnostin sängynkin itse poistamalla siitä ensin maalin ja hiomalla sen. Lopuksi maalasin sen keltaiseksi. Sänkyyn kuului mielestäni tilkkupeite, ja niinpä päätin syksyn tultua mennä kansalaisopiston tilkkutyökurssille - joskus 90-luvun lopulla, tarkkaa vuotta en nyt saa mieleeni.

Kirjastosta löysin ruotsinkielisen kirjan, jossa oli sekä tilkkutöitä että virkattuja kodintekstiilejä. Tuosta kirjasta ihastuin malliin "Matka maailman ympäri" ja siitä tuli siis ensimmäinen tilkkutyöni.

1243798559_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Peitto on koottu kaitaleyhdistelmistä, joihin kuhunkin yhdistettiin kolme eri väriä, ja niistä sitten leikattiin valmiin neliön levyisiä suikaleita (plus saumavarat tietysti), jotka taas yhdistettiin toisiinsa. Eli jokaista neliötä ei ole leikattu erillisenä tilkkuna.

Koska kyseessä on ihka ensimmäinen työ, en tuolloin osannut miettiä väriopin sääntöjä enkä muitakaan tilkkuilun "hienouksia": valitsin kankaat sen perusteella, mikä miellytti silmää - keltainen tuli sängyn väristä. Tietämättömänä valitsin siis mukaan nuo vastavärit, jotka mielestäni toimivat hyvin yhdessä. Olen peitosta tosi ylpeä edelleenkin, mielestäni se on yksi parhaista tilkkutöistäni.