Tämän viikonlopun olen tsempannut nallepeitteen kanssa, ja tuloksiakin jo näkyy. Lisäsin himpun verran keltaista blokkien ympärille, jotta saisin monotonisen ilmeen vähän pirteämmäksi. Himpun verran tarkoittaa kapeaa kaitaletta, ja olen havainnut, että kovin kapeaa kaitaletta ei kannata käyttää siinä vaiheessa kun sen ompelee blokin ympärille, koska se venyy ja alkaa lerpattaa. Leikkasin tuuman levyisiä, ompelin ne hirsimökin tapaan blokkien ympärille ja kavensin ne sitten haluamaani leveyteen. Neliöviivain on siinä oivana apuna, niin saa trimmattua kaksi sivua kerrallaan.

1279479760_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Seuraavaksi leikkasin ja rakensin välikaitaleet ja ompelin blokit yhteen ensin vaakariveiksi ja sitten riveittäin yhteen. Uloimmat reunakaitaleet vielä paikoilleen - ja päällinen on valmis.

1279479936_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vielä sain vuorikankaankin kasaan ja pöytään kiinni, ja siellä "voileipä" nyt odottaa nautiskelijaansa leikkauspöydälläni...Silmänisku Peite on onneksi sen verran pieni, ettei mitään lattiajumppaa ole tiedossa harsiessani sitä.

*********************************************

I've been working on my teddy bear quilt during this weekend and got some results as well. I wanted to add some yellow around the blocks since they seemed a bit monotonic as such. Some yellow equals a rather thin strip, but I've noticed that it's no use cutting it too narrow at first, because it streches so easily. So I used a 1" strip and added it block cabin style around the blocks. After that I cut the excess away, large square ruler is quite practical since you can trim two sides on one go.

I built small windmills into the sashings between the blocks and sewed everything together. Outer sashing found also its place, and I put backing together - voilá: quilt sandwich is waiting for its gourmet... Silmänisku Luckily it is small enough to fit on my cutting table so I don't have to do any gymnastics when basting it.