Lisäsin linkkeihin Australiassa vaikuttavan Thimbleladyn, joka on varsinainen käsintikkauksen ja aplikoinnin virtuoosi. Hän on nimeltään Liuxin Newman ja hän perusti hiljattain verkkokaupankin. Tuolla hänen sivuillaan on muutama video, joiden avulla voi tutustua hänen tikkaustekniikkaansa. Hän on kehittänyt omat sormustinmallit sekä sormea että peukaloa varten. Sormeen tarkoitettu sormustin on sylinterin muotoinen, eli sormenpää jää vapaaksi, ja peukalosormustin on vielä kapeampi rengas, joten peukalonpää jää pitkälti vapaaksi. Sormeen tarkoitetussa sormustimessa on syvennyksiä vain kapealla alueella. Olen haaveillut itselleni noita sormustimia, mutta ne ovat varsin hintavia, joten toistaiseksi vain haaveilen edelleen...

Liuxinilla on omat tikkausneulatkin, jotka on valmistettu samasta teräksestä, jota käytetään esim. leikkaussalineuloissa.

Merkittävin asia Newmanin tekniikassa on mielestäni se, että hän pitää työn hyvin löysällä tikkauskehyksessä. Aplikoinnissa hän on mestari aplikoimaan ihan nuppineulan pään kokoisia ympyröitäkin.

Käytän itse Cloverin puoliavointa sormustinta, joka löytyy esim. Tilkkutexin valikoimista. Sen ainoa huono puoli on, että kun sormi vähän hikoaa, niin sormustin värjää sormea. Peukaloa varten olen ostanut ihan tavallisen sormustimen, mutta se taito on vielä opettelematta. Taitavimmat tikkaajathan käyttävät tikatessaan tilanteen mukaan joko peukaloa tai etu/keskisormea. Silloin ei työtä tarvitse käännellä niin paljon, tai jos tikkaa isoissa puissa, ei tarvitse siirtyä puolelta toiselle, kun voi tikata vuoroin itseensä päin ja vuoroin itsestään poispäin.

Kummassa sormessa sinä muuten pidät sormustinta: etu- vai keskisormessa?