Toinen kesäkurssin aiheistani on tilkkulasagne, jonka niinikään bongasin netistä joskus viime syksynä. Kuinka ollakaan, työtapa esiteltiin myös tilkkuyhdistyksen tämän vuoden ensimmäisessä lehdessä. Pari pientä eroavuutta löytämässäni ohjeessa on lehden ohjeeseen: ensinnäkin kaitaleet liitetään yhteen täysvinolla saumalla, mikä mielestäni tuo työhön vielä enemmän ilmettä. Lisäksi ensimmäisestä kaitaleesta leikataan pois 18" ennen kuin lasagnekerroksia aletaan kasata. Näin varmistetaan se, etteivät liitoskohdat osu missään vierekkäin.

Kankaiksi suunnittelin ensin käyttäväni "turhakkeitani" = vuosia varastoissani seisoneita kankaita, mutta sitten näin kerran näitä batiikeista koottuja jelly rolleja, enkä voinut vastustaa kiusausta... Työhön tarvitaan yksi rulla = 40 kpl 2,5" leveitä kaitaleita, ja valmiina minun työstäni tuli 130 x 160 cm. Ompelemiseen meni aikaa tämä ilta, joten valmista tulee nopeasti. Ja tästä saan hyvän "alustan" vapaan tikkauksen harjoitteluun.

 
I bumped into quilt lasagna on some web page last fall and decided to teach it in the summer workshop that starts in May. Funny enough, the technique was shown in thish year's first issue of the Finnish Quilt Association's member magazine. There were minor differences: in this version the strips are sewn together with bias seams and not with straight ones, which in my opinion gives little extra into the composition. And with this instruction 18" of the first strip is cut away before the lasagna layers are sewn together. I guess it is to avoid connecting seams be placed next to another.

First I planned to use my "non-rotating" stash, but then I happened to see these batik jelly rolls, and couldn't resist the temptation... The finished quilt consists of one jellly roll = 40 pcs 2,5" strips and measures 130 x 160 cm. For me it took one evening to sew this together, so it's a quick technique. And it gives a perfect battlefield for my free-motion quilting exercises...